Mim Hundbur Variocage

Säkerheten framför allt, det går inte att beskriva MiM variocage hundbur på något annat sätt. Företaget har förstått det där med att hunden är en stor del av familjen, och familjen tar man hand om. I flera år har företaget utvecklat och tagit fram säkerhetssystem för säker transport av hundar och katter. Deras hundbur till bil är testade i de mest utförliga testerna som finns – och samtliga av deras modeller håller standarden.

4 olika modeller av Mim Variocage Hundbur

Samtliga modeller går att justera i djupled för extra god passform och komfort. Buren är tillverkad i ett splitterfritt material som komprimeras vid kollision för att garantera säkerheten för både människor och djur.

MiM Variocage Enkel

mim variocage enkel hundbur

Vem är den här modellen för?

För transport av en hund.

Tumregel för storleksval:

Från Taxar och pudlar upp till Dalmatiner och Labradorer

Finns i 6 storlekar. Information om vilken som passar din bil och din hund hittar du inne på butiken.

Den här buren tar upp ungefär halva bagageutrymmet på en kombibil.

MiM Variocage Hundbur dubbel

Mim variocage dubbel hundbur

Har en borttagbar skiljeväg för de som vill transportera flera hundar samtidigt. Skiljeväggen kan flyttas i sidled för att anpassa utrymmet om man har två hundar i olika storlek. Buren följer samma konstruktion som enkelburen och har samma gasdämpade gångjärn, dubbla utgångar och är tillverkad i ett slitstarkt och splitterfritt material för att minska skador vid en eventuell kollision. På golvet finns en gummimatta som är enkel att rengöra och som förhindrar att hundarna halkar runt i sin hundbur under färden.

Vem är den här modellen för?

För transport av 2 hundar

Tumregel för storleksval:

Från Taxar och pudlar upp till Collie och Golden Retriever.

Finns i 8 storlekar. Information om vilken som passar din bil och din hund hittar du inne på butiken.

MiM 3G Variocage Hundbur Compact

Mim Variocage Compact hundbur

Passar i de bilar som har en kant, eller tröskel, vid öppningen till bagageluckan. Detta är vanligt på mindre personbilar och kombies, och givetvis ska ägaren av en sådan bilmodell erbjudas en hundbur för att ge sin hund en säker bilresa. Modellen finns i två storlekar och det enda som skiljer dem åt är att den större modellen är bredare. Precis som bilen har dörren till buren en tröskel och är därmed upphöjd för att passa bilmodellen och gör det enklare för hunden att hoppa in och ut. En stor fördel med den här typen av hundbur är att man aldrig riskerar att klämma hundens tassar vid stängning, då dörren också är placerad högre upp för att inte slå emot bilen.

Vem är den här modellen för?

För bilar med tröskel i bagageutrymmet (burdörren är förhöjd med 23cm).

Tumregel för storleksval:

Från taxar upp till Taxar och Pudlar.

Finns i 2 storlekar. Information om vilken som passar din bil och din hund hittar du inne på butiken

MiM Hundbur MiniMax Enkel

Mim variocage minimax hundbur

Har samma konstruktion som den tidigare nämnda enkelburen, men är mycket mindre för att passa de minsta hundraserna, eller katter. Den här buren har en tätare konstruktion, som varken påverkar ventilationen eller utrymmet, och det är helt omöjligt för en liten finurlig papillon att ta sig ut.

Vem är den här modellen för?

Transport av små hundar och katter.

Tumregel för storleksval:

Från Chihuahuor, Katter och Taxar upp till pudelstorlek

Finns i 2 storlekar. Information om vilken som passar din bil och din hund hittar du inne på butiken.

Varför ska jag köpa en Mim Variocage transportbur?

Det finns många anledningar, men framförallt anses den vara den säkraste buren på marknaden.

Utvecklas och tillverkas i Sverige

Som tidigare nämnt är MiM ett företag som har säkerhetstänket nära hjärtat. idén var dock inte från början att tillverka en säker

hundbur av hög kvalitet. Idén var från början att göra det säkrare för rallyförare att köra fort. Under resans gång började idén om att skapa säkrare transport för både människor och djur att växa fram och i dag är MiM, som grundades på 80-talet av Björnetun, ett branschledande och ISO-certifierat företag. De arbetar nära med både biltillverkare och designers, deras mål är att hela tiden utveckla säkerheten och ta fram produkter som på samma gång är både innovativa och har en stilren design. De är ett varumärke som strävar efter att upprätthålla en sund verksamhet med bestående värderingar hela vägen från idé till leveransklar hundbur till bil.

MiM Variocage – Hundbur med hunden i fokus

I två decennier har MiM arbetat med att utveckla hundburar och de har skapat produkter som är omtyckta både av djur och av människor. Variocage hundburar är tillverkade efter samma säkerhetsprinciper som bilar är tillverkade, alltså fokus föraren och medpassagerarnas säkerhet men såklart även hundens säkerhet.

Krocktestad Av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut

Det säger ju egentligen det mesta. Mims hundburar är dessutom de enda Svenska hundburarna som uppfyller kraven vid kollision bakifrån.

Kolla gärna MIM’s egna film som på en mycket tydligt sätt visar hur hundburen är konstruerad på ett sätt för att vara så säker som möjligt, för både hund och passagerare.

Mjukare kanter

Mim Hundbur Variocage

Istället för de vanliga hårda kanterna har man tagit fram en mjukare form för att bättre passa hunden och bilens interiör.

Anti-halk golv

Golven är belagda med en matta som gör att hunden inte halkar runt i sin transportbur under färden och väggarna är till stor del tillverkade av aluminium och tunnplåt. Eftersom dörrarna och dess gångjärn belastas hårdast av yttre faktorer har de behandlats med antirostskydd.

Dörrar med skyddsspärrar och evakueringslucka

Dörrarna är utrustade med skyddsspärrar så hunden inte kan öppna dörren till sin hundbur på egen hand. Gångjärnen är även gasdämpade, vilket innebär att dörren inte kan smälla igen och hålls uppe när den är öppnad.  Alla Variocage hundburar har även en extra evakueringslucka om man av någon anledning inte kan öppna den vanliga dörren, till exempel vid kollision.

Deformationszon – Håller buren intakt och räddar liv

Om du blir påkörd bakifrån så trycks MIM’s hundbur ihop på ett kontrollerat sätt som gör att buren hålls intakt, hunden skadas minimalt och eventuella passagerare i baksätet slipper få en bur som kommer flygande. Varför är det bra, och hur fungerar det kanske du undrar? När t.ex. 2 bilar kolliderar uppstår det massor av energi/kraft och den måste ta vägen någonstans, om buren inte har deformationszon och blir påkörd bakifrån så kommer kraften på buren fortsätta in i baksätet. Det som händer är att buren trycks ihop vid kollisionen och tar upp massor av kraft, kraft som annars hade förstört buren och utsatt hunden för livsfara, eller tryckt sönder baksätet och utsatt passagerare för livsfara.

Justerbart djup – Få perfekt passform till din bil

Mims hundburar har en teleskop-konstruktion i djupled som gör att den kan anpassas perfekt till i princip alla bagageutrymmen. Placera bara hundburen i bagageutrymmet och tryck ihop försiktigt till den passar in perfekt
Variocage hundbur finns i fyra olika modeller: Enkelbur, Dubbelbur, Compact och en transportbur för de allra minsta raserna kallad MiniMax.

Förarens ansvar att bilresan är säker

En hundbur kan bara göra så mkt...

Variocage transportbur utgör bara en del för att skapa en säkrare miljö för hunden. Du som förare har alltid det yttersta ansvaret för alla som reser i bilen och du måste se till att alltid anpassa din körning efter faktorer som underlag, väderlek och rådande trafik. Allt för många gånger är det den enskilde föraren som är orsaken till att olyckor sker. Man vill lite snabbt titta i mobilen eller så fokuserar man på vad man ska göra när man kommer fram till destinationen, och därmed är man inte 100 procent uppmärksam på vägen. Tänk därför alltid på hur du kör, både för din egen och andras skull.

Andra viktiga saker att tänka på när man reser med sin hund i hundbur är att alltid se till att man har vatten och eventuellt något att äta med sig till sin fyrbente vän. Hunden måste också få stanna och sträcka på benen och uträtta sina behov med högst 6 timmars mellanrum. Kom också ihåg att man aldrig får lämna en hund i en stillastående bil längre än tre timmar, och det gäller endast om temperaturen tillåter det. Innertemperaturen i bilen stiger snabbt och 22 grader utomhus kan snabbt stiga till närmare 40 grader inne i bilen en varm sommardag.

Lämna en kommentar