Trixie hundbur – Det prisvärda alternativet

Det finns mängder av företag världen över som tillverkar liknande produkter, och det kan vara otroligt svårt att veta vilket man ska välja att handla ifrån när man är på jakt efter en hundbur till bilen. Ska man däremot köpa en produkt som måste ha livsviktiga kvaliteter är det bra att vända sig till någon av större och kändare tillverkarna. För när man ska köpa en hundbur till din lurvige vän vill man att den ska vara kvalitativ och framför allt, säker. Då är Trixie ett bra alternativ.

Trixies olika hundburs-modeller

Trixie transportbur hund aluminium

trixie bilbur

De absolut stadigaste och rejälaste hundburarna är de i aluminium. Dessa placeras alltid i fordonets bagageutrymme. Aluminium-burarna förankrar man med spännband i bilens säkerhetsfästen, vilka i de flesta bilmodeller sitter i botten eller på sidorna av bagageutrymmet. Alla modeller för en Trixie hundbur är anpassade för att passa standardbilar, och det är endast den allra största hundburen som kräver ett större bagageutrymme.

Väggarna på alla hundburar är solida och väl ventilerade. Golvytan är stadig och är klädd i ett material som gör det svårare för hunden att glida runt under färden. Till aluminium-burarna kan man även köpa till hjul, som gör det enklare att flytta runt buren på platser som t.ex. en tågstation eller flygplats.

Trixie transportbur aluminium dubbel

Trixie bur

Dubbelburen finns i en storlek med måtten:

Djup: 95 cm, Bredd: 88 cm, Höjd: 69 cm. Vikt 30 kg.

Mycket prisvärd hundbur om man ska transportera 2 hundar.

Att välja rätt hundbur

Att välja hundbur är inte samma sak som att välja en bekväm hundsäng eller rätt koppel. Det kräver noggrann eftertanke och man behöver ta flera saker i beaktning: från material till storlek. Det är också viktigt att man funderar på vad det är bäst för just sin hund. Vissa hundar har otroligt svårt med trånga utrymmen, även om man har en tillräckligt rymlig hundbur som uppfyller kraven för att vara en passande transportbur. Andra hundar föredrar en mindre hundbur, som återigen ändå uppfyller utrymmeskraven, och det finns hundar som har lättare för att bli åksjuka om de har ett större utrymme att röra sig på. Hunden ska givetvis också tycka om att vara i sin hundbur.

Allt detta och mycket till har Trixie haft i åtanke när de har utvecklat sina hundburar och deras produkter har hyllats över hela världen: både av hussar och mattar, och av hundar.

Trixie hundbur: För alla djur

Företaget Trixie hade sin början i Tyskland och har på 40 år blivit marknadsledande i Europa när det kommer till produkter för djur. De har över 6500 produkter i sitt sortiment och de har flera avdelningar som utvecklar allt från hundfoder till säkra hundburar. Deras produkter säljs i över 80 länder och Sverige är givetvis ett av dem. Alla deras produkter genomgår noggrann granskning och testning innan de kommer ut på marknaden och det ligger stort fokus på utvecklingsstadiet. Istället för att vara ett företag som hela tiden tillverkar produkter enligt löpandebandsprincipen har man valt att ta fram produkter som uppfyller de högsta kraven innan man sätter de i produktion.

Hundbur till bil: Storlek efter behov

Det är av yttersta vikt hunden alltid har en bekväm tillvaro, men när det kommer till att färdas i hundbur till bil måste man sätta säkerheten först. Trixie har därför i sitt sortiment flera olika hundburar för alla sorters hundar.

Några är mer fördelaktiga för mindre raser och andra för större. Trixie hundburar är alltid tillverkade av de bästa materialen, från slitstark polyester till kompakta plastpaneler och stadig aluminium.

Träna hunden på att åka bil

Det är en självklarhet att man ska se till sin hunds bästa, men man får heller inte glömma bort att vara konsekvent, framförallt om man har en hund som inte tycker om att åka bil.

Är det tydligt att hunden inte tycker om bilen måste man försöka ta reda på vad som är problemet. Är det färden eller är det buren? Ibland räcker det med att lägga in en filt eller en mjukisleksak som påminner om hemmets trygga vrå, och som lugnar hunden. Har man hämtat hem en ny valp kan det vara bra att redan i tidig ålder börja träna på att åka bil. Här är det viktigt att man ser till att göra resan till en rolig händelse, och om du lyckas kommer din hund garanterat att spetsa öronen lite extra varje gång man nämner ”åka bilen”.

Den äldre hunden som verkligen inte gillar att åka bil i sin hundbur måste man träna på ett lugnt men bestämt sätt. Det kommer att ta tid, och det kommer att finnas gånger då man bara vill ge upp, men det går att lära gamla hundar att sitta. Precis som det går att lära gamla, envisa hundar, att tycka om sin hundbur till bil.

4 svar på ”Trixie hundbur – Det prisvärda alternativet”

    • Tiden det tar för en hund att vänja sig vid att åka i en hundbur varierar beroende på hundens personlighet, ålder och tidigare erfarenheter. Det kan ta allt från några dagar till flera veckor. Det är viktigt att vara tålmodig och använda positiva förstärkningar för att göra upplevelsen så positiv som möjligt för hunden.

      Svara
    • För långa resor med bilen rekommenderas en stadig och bekväm hundbur som ger tillräckligt med utrymme för hunden att stå upp, vända sig om och ligga ner bekvämt. En hundbur med god ventilation och möjlighet att fästa den säkert i bilen är också viktigt för säkerheten.

      Svara

Lämna en kommentar