Artfex hundbur – svensktillverkad – säker

Det skämtas ofta om att vi här i Sverige har ett överdrivet risktänkande när det kommer till säkerhet. Att vi kör med billjusen på under dagtid och vid solljus är något som många ute Europa inte kan förstå. Men är att ta det säkra för det osäkra egentligen något negativt? Några som har säkerhet som passion och som har byggt upp sin verksamhet runt det är svenska Artfex. De strävar ständigt efter att höja säkerheten för alla fyrbenta vänner som åker med oss i en hundbur till bil.

Artfex hundburar – 3 modeller

Artfex enkel

Den här Artfex hundbur är företagets storsäljare och har fått positiva recensioner av hundägare och experter från hela Norden. Det är en mångsidig hundbur till bilen som passar både den lilla och den mellanstora hunden och som är enkel att montera fast och tar ur bilen när den inte längre behövs.

Hundbur dubbel

Artfex hundbur dubbel

Den här typen av hundbur passar familjen med en stor hund, eller två mindre hundar som inte har något emot att åka tillsammans i samma transportbur. Det ingår en anpassningsbar skiljevägg som kan dela upp buren efter önskat utrymme, t.ex. om man har en stor och en mindre hund. Det är en tyst och stabil hundbur som väger in på 30 kg. Den har också testats av Statens provningsanstalt och uppfyller kraven för att vara en säker hundbur.

Finns i en storlek och har måtten 83 cm djup, 67,5 cm hög och 97 cm bred. Buren passar för stora till medelstora hundar som schäfrar och boxrar, eller för två mindre raser.

Hundbur med tröskel

Artfex enkelbur med tröskel

Buren med lasttröskel passar de bilar som har en hög kant upp till bagaget och som gör det enklare för hunden att hoppa in och ut ur sin hundbur.

Tack vare att luckan sitter högre upp på buren undviker man att klämma hundens ömtåliga tassar när man vrider om låset med den tillhörande nyckeln. Buren passar den smidiga hunden, som t.ex. en dansk-svensk gårdshund, jack russell terrier eller sheltie.

Finns i 2 storlekar, Small och Medium.

Small

 • Djup: 67 cm
 • Höjd: 50 cm
 • Bredd 42.3 cm
 • Höjd lasttröskel: 14 cm
 • Vikt: 14kg

Medium

 • Djup: 83 cm
 • Höjd: 67.5 cm
 • Bredd 49.5 cm
 • Höjd lasttröskel: 11 cm
 • Vikt: 14kg

Artfex hundburar – Med säkerheten i fokus

Artfex är en av Sverige största och marknadsledande tillverkare av säkerhetsutrustning för hundar och de har tagit fram transportburar som ger ett unikt skydd som är anpassat både för hunden och bilen. De arbetar nära med flera av de stora biltillverkarna och de anpassar hela tiden sina produkter efter de nya modellerna som kommer ut på marknaden. De hävdar att en hundbur som inte är anpassad efter bilen inte kan ge maximal säkerhet, och när man tänker efter låter det ganska vettigt.

Transportburar för alla bilar

Eftersom alla bilar ser olika ut, vilket också alla hundar gör, har Artfex lagt ned mycket arbete på att utveckla hundburar som passar flera olika bilmodeller. I jakten på att erbjuda de bästa hundburarna har de tagit fram tre olika modeller: transportbur hund dubbel, enkel och hundbur med en tröskel. Hos flera andra tillverkare finns det vanligtvis ett fåtal standardstorlekar att välja mellan, men det tycker Artfex är alldeles för lite. De har istället tagit fram extra bredda versioner av sina universal burar.

Samma konstruktion oavsett modell

Alla modeller av Artfex hundbur är skrammelfria och har utvecklats för att ha en optimal passform. Både golv och tak är klätt i gummi för att ge ett bättre grepp och alla modeller har testats i olika olycksscenarion och i olika bilmodeller. Det finns två öppningar, dels ingången som är vänd ut mot bagageluckan, och som används mest, samt en extra evakueringsöppning för att lättare få ut hunden vid kollision. Burdörren låses med en nyckel för att förhindra smitning när man är framme. Dörren är även försedd med en gasdämpare för att undvika att dörren slår igen.

Utvecklade och tillverkade i Sverige

Alla burar tillverkas och utvecklas i Sverige samt följer de svenska kvalitetsstandarderna. Att din transportbur är tillverkad i Sverige är även ett bra för miljön, då hundburen inte har färdats genom flera länder för att komma hem till dig och din hund. Artfex lägger stor vikt på en hållbar och bestående utveckling. Därför tillverkar de inte hundburar på löpande band utan på efterfrågan. Det innebär att de inte slösar på resurser och varje hundbur tillverkas under noggrann uppsikt för bästa kvalitet.

Ditt ansvar som förare

Ingen hund är den andra lik, och de har olika behov för att resa säkert. Vissa hundar har inga problem med att åka bil. De kan i princip färdas hur långt som helst i sin hundbur utan att bli uttråkade, förutsatt att de får sträcka på benen och uträtta sina behov med jämna mellanrum. Sedan finns det hundar som, oavsett träning och positiv uppmuntran, vantrivs i bilen. Det är därför upp till ägaren att se till hundens behov uppfylls. Om en hund inte trivs i bilen måste man se till att stanna oftare för att dämpa stress och oro. Generella tips är att alltid ha en behaglig temperatur i bilen, varken för varmt eller för kallt, och undvika vinddrag som kan påverka hunden. Se till att radion inte har för hög volym och försök att köra försiktigt i kurvor och rondeller om din hund lider risk för att bli åksjuk.

Du som förare har alltid det yttersta ansvaret för alla i bilen, och oavsett om du har den bästa och säkraste buren måste du se till att din bilkörning inte utgör några risker, varken för dig själv, dina medpassagerare eller din fyrbente bäste vän.

2 svar på ”Artfex hundbur – svensktillverkad – säker”

  • Ja, hundburen är konstruerad för enkel montering och kräver inga avancerade verktyg. Det finns också tydliga instruktioner för montering medföljande i förpackningen.

   Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.