Hundsele – Komplett Köpguide

Att välja en hundsele bland det stora utbudet som finns på marknaden kan vara en svår uppgift. Därför har vi tagit reda på vilka de bästa produkterna är och sammanställt dem i den här köpguiden för att hjälpa dig göra ett bra köp av sele till din hund.

Varför köpa Hundsele istället för Hundhalsband?

Sele på hunddockaDet råder delade meningar om vad som är bäst när det gäller valet mellan att halsband eller sele. Vissa menar att om man har en hund som drar mycket i kopplet kan det vara bra att välja en hundsele istället, alternativt ett bredare halsband som gör att trycket fördelas över en större yta. Andra menar att man genom att välja en sele underlättar för hunden att dra ännu mer, samtidigt som de finns de som anser att hundarna blir mindre benägna att dra i en hundsele.

Det är inte meningen att hunden ska dra i kopplet oavsett om man använder halsband eller sele. Det viktigaste är att man har en bra kommunikation med sin hund och tränar den på att gå i koppel.

Det kan också vara så att man vill variera mellan sele och halsband beroende på vilken aktivitet man ska göra med hunden. Även hundar med känsliga nackar så som små hundar och valpar kan med fördel använda sele istället för halsband.

Hundselar kommer i olika varianter, här presenterar vi 3 selar i vanliga och populära modeller.

Väska

Betyg

Finns i Färger

Pris från:

Storlekar:

Övrigt

Köp från butik:

Rukka Mini Comfort

4.8 / 5 från 16 st Recensioner

Svart, Rosa och Turkos

229:-

Storleksguide på produktsidan

Utvecklad speciellt för småhundar

Rukka Form Y-Sele

4.4 / 5 från 54 st Recensioner

Röd, Orange, Svart och Gul 

249:-

Storleksguide på produktsidan

Finns till riktigt stora hundar

Hurtta Vadderad Y-Sele

4.6 / 5 från 13 st Recensioner

Körsbärsfärg och Svart

229:-

Storleksguide på produktsidan

-

Vilken hundsele ska jag köpa?

Alla hundselar i vår jämförelse håller hög kvalitet. Vilken du ska välja beror på hur behovet för just din hund ser ut.

Samtliga selar kommer i olika storlekar, men Rukka Mini Comfort är speciellt framtagen för små hundar och valpar. Den är tillverkad i mjukt neoprentyg som är lätt att ta på och har en bekväm passform på hunden.

Rukka Comfort Mini kan du köpa här från VetZoo

Rukka Form Polar Y-sele Nylon och Hurtta Vadderad Y-sele är relativt lika både när det gäller pris och utformning. Båda har funktionen att trycket fördelar sig jämt över selen när hunden drar i kopplet. Båda är också utrustade med reflexer. Rukkas sele har en vadderad rem under hundens mage medan Hurttas sele är vadderad framtill runt hundens hals. Rukka har ett något större storleksspann och passar även riktigt stora hundar med upp till 130 cm i kroppsomfång.

Här kan du köpa Rukka Form Y-sele från VetZoo

Och

Här kan du köpa Hurtta Vadderad Y-sele från VetZoo

Det var lite kort om hundselar, hoppas du hittade vad du sökte!