Flytväst hund

Letar du efter en flytväst till din hund?

Är du ute efter att köpa en hundflytväst har du hittat helt rätt. Vi har tagit reda på vilka de bästa flytvästarna är så att du lätt ska kunna hitta en som passar just din hund.

Läs vidare för att få tips om vad du ska tänka på vid ett köp av flytväst till hunden. Vi har sammanställt information om marknadens bästa hundflytvästar för att underlätta för dig att köpa rätt produkt efter dina behov.

Hundflytväst – Bäst i Test

Vi har undersökt marknaden och kommit fram med 2 stycken hundflytvästar som vi tycker sticker ut. Båda håller hög kvalitet och uppfyller de krav man bör ställa på en hundflytväst. Nedanför har vi sammanställt en jämförelse mellan dem så att du med lätthet ska kunna välja den som passar dig och din hund bäst. Oavsett vilken av dessa 2 du väljer så gör du ett bra val.

Hurtta Life Savior Flytväst För Hund

Hurtta hundflytväst

Passa för allt typ av vattenaktivitet för hundar.

Så säger de som har köpt Hurtta Life Savior Väst

Grym flytväst!!

Köpte denna flytväst inför båtsäsongen! Redan använd flera gånger och kanon när man har en hund som ÄLSKAR att åka båt och bada. Väldigt bekväm med ett praktiskt handtag på ryggen 🙂

Bra passform

Hurttas väst är mycket välsittande och går att justera efter hundens kroppsform för att främja rörligheten.

Smarta detaljer

Även denna väst är utrustad med ett handtag på ryggen för att underlätta i och uppstigning ur vattnet. Västen kommer i tre olika färgval, alla färgstarka vilket gör att din hund syns väl i vattnet. Den är även utrustad med namnskylt.

Klicka här för att köpa Hurtta Life Savior i Orange från Doggie nu!

Rukka Safety Hundflytväst

Rukkas flytväst till hund
Den här flytvästen passar för användning ute till sjöss men även vid tränings-sim. Flytvästen håller god kvalitet och passar dig som ställer höga krav på att det du köper ska hålla under en lång tid.

Så säger de som har köpt Rukka Safety Flytväst

Rejäl och bra flytväst!

Det här är första flytvästen som passar min hund, och då har vi testat säkert 10 olika. Den sitter jättebra och går att justera för att få perfekt passform. Vi är riktigt nöjda!

Bra flytväst med flera bra funktioner!

Vi tog med vår hund till butiken och provade de flytvästarna som fanns. Ruuka flytväst var absolut den bästa med bra passform, handtag på ryggen och knäppe till att sätta koppel. Ett plus i kanten är att vår hund trivs i den också!

Väldigt smidig och bra flytväst

Vi köpte flytvästen och fick hjälp med att prova ut rätt storlek av personal. Känner oss väldigt trygga med produkten då vi tillbringar mycket tid ute på sjön och vill att våran Golden ska vara trygg. Flytvästen har fungerar bra när våran hund har gått på bryggan, båten och sitter ner. Vi ska även ha den på honom när han lär sig simma så han inte blir rädd.”

Väl genomtänkt design

Rukkas flytväst är tillverkad av slitstark nylon för att hålla under lång tid. Västen är väldigt lätt och har en bra passform för att hunden ska kunna röra sig naturligt och obehindrat både på land och i vatten. Förutom sin starka orangea färg finns även reflexer för att hunden ska synas extra bra. Ett handtag är placerat på ryggen för att underlätta i och uppstigning ur vattnet.

Klicka här för att köpa Rukka Safety Flytväst från VetZoo nu!

Så vilken ska jag köpa, Rukka Safety  eller Hurtta Life Savior?

Utformningen på västarna är ganska lika och valet mellan dem är lite av en smaksak. Båda är lätta och har en bra passform för att hunden ska kunna röra sig obehindrat. Båda kommer i storlekar från 0 till 80 kg.

Produkterna ligger i samma prisklass, men Rukka Safety Flytväst Orange är något billigare. Hurtta Life Savior Väst Orange är ny på marknaden och har därför inte hunnits recenseras så mycket än medan det finns många recensioner från nöjda kunder när det gäller Rukkas flytväst.

Hurtta har lagt lite mer omtanke på det stilmässiga när det gäller designen och deras väst finns i tre olika, väl synliga färger. Däremot saknar den reflexer som Rukkas väst har. Rukkas väst är utrustad med extra breda remmar under magen medan Hurttas har en hel magplatta undertill. Vissa föredrar det framför remmar eftersom att det gör lyft mer bekvämt för hunden.

Klicka här för att köpa Rukka Safety Flytväst

Eller

Klicka här för att köpa Hurtta Life Savior Hundflytväst

Allmänt att tänka vid köp en av en hundflytväst

Det är viktigt att flytvästen är anpassad efter hundens vikt. Tänk på att en långhårig hund blir tyngre när pälsen blir blöt. Lägg i så fall till något extra kilo på hundens vikt för att välja rätt storlek på hundflytvästen.

Se till att västen har en bra passform och är skön att bära för hunden både på land och i vatten. En flytväst är en säkerhetsprodukt och därför är det viktigt att du väljer en av god kvalitet. Ett handtag på flytvästens rygg underlättar att lyfta upp hunden ur vattnet då det kan vara rejält tungt med en blöt hund och väst.

En D-ring gör att kopplet kan fästas direkt på västen och att du slipper använda ett separat halsband till hunden. En färgstark flytväst gör att din hund syns tydligt i vattnet.

Det var lite kort om flytvästar för hundar, hoppas du hittade vad du sökte.

Lycka till och ha en god fortsättning!