Bilbälte till Hunden – Komplett Köpguide!

Självklart ska även de fyrbenta åka säkert i bilen! Här hittar du information om vad du ska tänka på för att välja rätt säkerhetsbälte till din hund. Vi har även valt ut några av marknadens mest populära produkter för att det ska bli enklare för dig att göra ditt val av bilsele.

Varför behöver jag ett bilbälte till hunden?

Enligt lag behöver hunden sitta fastspänd alternativt åka i en bilbur. Att använda en bilsele till din hund är en enkel lösning för att den ska kunna färdas tryggt i bilen om olyckan skulle vara framme. Vid kraftiga inbromsningar förhindrar den även att hunden slungas framåt.

Säkerhetsbälte till hunden eller en bilbur?

Det kan vara svårt att veta om man ska välja ett säkerhetsbälte eller en hundbur. Båda har sina för- och nackdelar.

En bur är större och kräver att det finns tillräckligt med utrymme i bagaget på bilen medan en sele tar minimalt med plats och lättare kan flyttas mellan bilar, vilket gör den till en flexibel lösning. Vet man om att hunden kommer att åka i olika bilar är det bra att välja en bilsele som är kompatibel med olika bilmärken.

Med en bur behöver man inte bekymra sig för om hunden är smutsig, medan detta kan vara besvärligt om hunden ska sitta på sätet med säkerhetsbälte. Detta går dock att lösa med ett sätesskydd.

Vissa anser att det är bättre med bilsele eftersom att hunden inte kastas runt som den kan göra i en bilbur vid en krock eller kraftig inbromsning, medan andra menar att ur lastsäkringssynpunkt är det bättre med en bur eftersom att hunden alltid stannar i buren.

Priset är också något som spelar in i valet mellan produkterna. En krocktestad hundbur kostar generellt sett några tusenlappar medan en bilsele kostar några hundralappar.

Sele

Passar till alla bilar

Passar INTE till följande bilar:

Finns i:

Pris från

MIM Allsafe Bilsele

Passar alla bilar

4 Storlekar

599 :-

Trixie Bilsele

Volvo, Saab och Ford

3 Storlekar

179 :-

Vilken bilsele ska jag välja?

Krockselen MIM Allsafe är krocktestad och svensktillverkad vilket innebär att det är ett tryggt köp för dig och din hund. Den har utformats för att vara bekväm för hunden att ha på sig i bilen såväl som vid andra aktiviteter som att dra, spåra eller promenera. Selen fästs på bilens egna bälte med en snabblänk som gör att selen är kompatibel med alla bilmodeller.

Klicka här för att köpa MIM Bilsele – Det Bästa Säkerhetsbältet för hunden

Trixie Bilsele är ett budgetalternativ som är tillverkat i hållbar nylon med vaddering vid hundens framdel för att den ska sitta skönt. Den här selen är inte kompatibel med Volvo, Saab eller Ford på grund av att den behöver fästas i bilens bälteshållare.

Klicka här för att köpa Trixie Bilsele – Det Billigaste Bilbältet för hunden

Vilken sele du väljer av dessa två beror på hur mycket pengar du är beredd på att lägga på din sele. Den dyrare selen från MIM Allsafe ger mycket för pengarna och är kompatibel med alla bilar, medan Trixie Bilsele är ett bra alternativ för dig som har en bil som är kompatibel med den och du vet med dig att du inte behöver kunna använda selen i andra bilar.